Nieuwe winkels naar centrum in Helmond, mogelijk ook foodhall

HELMOND – Winkelketen Norah Fashion strijkt neer in het centrum van Helmond. En ook de oude bibliotheek krijgt binnenkort een nieuwe bestemming; mogelijk wordt het pand aan de Markt vertimmerd tot een foodhall.

Bart Hoffman, 04-01-19, 15:30 uur

Winkelwerver Edward Buitelaar in het centrum van Helmond. © FotoMeulenhof

De door de gemeente Helmond ingehuurde winkel-acquisiteur Edward Buitelaar heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. En voor de bezoekers van het Helmondse centrum wordt dat dit jaar ook daadwerkelijk zichtbaar. ,,Damesmodezaak Norah Fashion gaat zich op korte termijn vestigen in de Elzas Passage, in het oude pand van Bart Smit. Het is een keten met meer dan vijftig vestigingen. In februari kan ik nóg een winkelketen aankondigen”, vertelt Buitelaar, over de komst van nieuwe zaken. 

Mogelijk gaat het in het tweede geval om het pand aan de Veestraat, waar Esprit de deuren gaat sluiten.  Eerder zorgde de ‘bemiddelaar’ ervoor dat een tijdelijke pepernotenwinkel de deuren opende. 

Foodhall

,,Ik heb ook een partij aangedragen die een foodhall wil beginnen in het oude gebouw van de bibliotheek”, laat Buitelaar weten. Dat pand, in bezit van de gemeente Helmond, staat al sinds 2010 leeg. Aangezien het gebouw niet verkocht kon worden, wordt er al een tijdlang over een nieuwe invulling nagedacht. Een foodhall wordt nu als serieuze optie gezien op het stadhuis. Op de bovenverdiepingen zouden woningen gerealiseerd kunnen worden. ,,Maar er zijn meerdere geïnteresseerde partijen”, zegt Buitelaar.

 Helmond is van plan de binnenstad stevig aan te pakken. De nadruk zal uiteindelijk minder op shoppen gaan liggen, maar meer op ‘verblijven’. Wonen en horeca spelen in dat verhaal een grote rol. Bovendien zal het centrum compacter gaan worden.  

Buitelaar werd afgelopen maart parttime aangesteld om de leegstand in de binnenstad terug te dringen. Hij blijft ook de komende maanden verbonden aan de gemeente Helmond. Onlangs organiseerde hij nog een date-avond voor ketens en franchisenemers. ,,Sindsdien zijn er gesprekken gaande. Maar dit zijn vaak lange processen”, weet de acquisiteur. 

Publicatie: AD, 04-01-2019

https://www.ad.nl/helmond/nieuwe-winkels-naar-centrum-in-helmond-mogelijk-ook-foodhall~af425897/